Menu

Verschillende soorten sous vide recepten bereiden

Ben je enthousiast geworden over de sous vide bereidingstechniek maar weet je niet welke sous vide recepten je op tafel kunt zetten? In deze blog zul je inspiratie opdoen om zelf aan de slag te gaan met sous vide koken. Het is namelijk erg eenvoudig en er zijn sous vide recepten te vinden die geschikt zijn voor ieder dieet. Zo kun je er een volledig driegangenmenu mee op tafel zetten zonder er zelf veel moeite in te hoeven steken. Bovendien zijn deze gerechten ook nog eens bovengemiddeld smaakvol en worden de voedingsstoffen behouden. Ben je op zoek naar een speciale toevoeging aan je maaltijd? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de smoking gun waarbij een overheerlijke rooksmaak kunt toevoegen aan gerechten en cocktails. Lees verder om meer inspiratie op te doen over sous vide recepten!

Sous vide recepten met vlees

Een picanha, bavette of entrecote bereiden? Zomaar een paar voorbeelden van sous vide recepten met vlees. Door picanha te garen door middel van sous vide koken zorg je er voor dat het stuk vlees perfect gaar is. Je bent zelf ongeveer 20 minuten bezig met het bereiden ervan en vervolgens laat je het 2 uur garen. Een ander populair stuk vlees is de bavette. Hiervan is de bereidingstijd ongeveer 25 minuten en deze laat je ook voor ongeveer 2 uur garen. Vervolgens garneer je het stuk vlees met citroen of een andere garnering naar keuze. Ben je op zoek naar een recept met minimale bereidingstijd? Ga dan voor de entrecote die je alleen maar hoeft te marineren. Vervolgens laat je het stuk vlees 2,5 uur garen voor het beste resultaat.

Bijgerechten op de sous vide manier

Op zoek naar lekkere bijgerechten voor bij de maaltijd? Deze kun je ook prima op de sous vide manier bereiden. Wat dacht je van een frisse salade waarbij je de venkel ongeveer 1 uur met verse kruiden laat garen. Hierdoor trekken de kruiden goed in de venkel waardoor de smaakbeleving optimaal is. Je kunt de venkel verwerken in een salade maar er zijn nog veel meer mogelijkheden met diverse sous vide recepten. Een ander gerecht wat erg populair is, is bimi. Door deze op de sous vide manier te bereiden blijven alle voedingsstoffen erin zitten en heb je een echte vitamineboost. De bimi is in ongeveer 20 minuten gaar en kun je zelf eventueel naar smaak garneren.

Desserts bereiden met sous vide koken

De maaltijd is nooit compleet zonder een toetje dus ook daarvoor is bij de samenstelling van sous vide recepten aan gedacht. Houd je van chocolade? Dan is het maken van chocolade toetje een goed idee! Hiervoor ben je zelf zo’n 25 minuten bezig en het gerecht moet vervolgens 1 uur in het sous vide apparaat. Wil je een eenvoudig toetje maar een die wel ontzettend lekker is? Probeer dan eens de Dulce de leche. Je hoeft maar 1 ingrediënt in te slaan en je bent 5 minuten bezig met bereiden. Vervolgens doet het sous vide apparaat het werk voor je. Ideaal zo!