Menu

Een dagje naar Scheveningen, wat kun je doen? 

Scheveningen is een populaire badplaats in Nederland en biedt tal van activiteiten voor een heerlijk dagje uit. Of je nu op zoek bent naar ontspanning op het strand, actie en avontuur in de zee, of culturele bezienswaardigheden wilt ontdekken, Scheveningen heeft voor elk wat wils. Na het lezen van dit artikel nog op zoek naar meer activiteiten? Kijk dan eens op BeachEvents voor inspiratie.

Uiteraard een dagje naar het strand

Een van de meest populaire activiteiten in Scheveningen is natuurlijk een dagje strand. Het strand van Scheveningen is lang en breed, en biedt voldoende ruimte om te zonnebaden, te zwemmen, te surfen of te vliegeren. Ook kun je langs de boulevard wandelen en genieten van het uitzicht op zee en de iconische pier van Scheveningen.

Diverse watersporten

Voor de avontuurlijke types zijn er tal van watersporten die je kunt beoefenen in Scheveningen. Zo kun je bijvoorbeeld surfen, windsurfen, kitesurfen, stand-up paddling en bodyboarden. Er zijn verschillende surfscholen en verhuurders langs het strand waar je materiaal kunt huren of lessen kunt nemen.

Een bezoekje aan SEA LIFE

Een andere leuke activiteit in Scheveningen is een bezoek aan SEA LIFE. Dit aquarium biedt onderdak aan meer dan 4.000 zeedieren, waaronder haaien, zeeschildpadden, roggen en zeepaardjes. Er zijn verschillende tentoonstellingen waar je kunt leren over het leven in de zee en hoe we het kunnen beschermen.

Geïnteresseerd in geschiedenis en cultuur?

Als je meer geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur, kun je een bezoek brengen aan het museum Beelden aan Zee. Dit museum toont moderne en hedendaagse beeldhouwkunst en heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 1.000 werken van internationale kunstenaars. Het museum is gelegen aan de boulevard en biedt een prachtig uitzicht op zee.

Overige activiteiten

Voor de kleintjes is er ook genoeg te doen in Scheveningen. Zo is er bijvoorbeeld het Madurodam, een miniatuurpark waar Nederland in het klein wordt getoond. Hier kunnen kinderen kennismaken met de Nederlandse geschiedenis en cultuur en zelfs een vliegtuig besturen of een schip laden.

Tot slot kun je natuurlijk ook genieten van de vele restaurants en cafés langs de boulevard. Hier kun je genieten van heerlijke visgerechten, pannenkoeken, ijsjes en andere lekkernijen terwijl je uitkijkt over zee.

Kortom, een dagje Scheveningen biedt voor elk wat wils. Of je nu wilt ontspannen op het strand, actie wilt in de zee, cultuur wilt snuiven of gewoon lekker wilt eten en drinken, Scheveningen is de perfecte bestemming voor een dagje uit.